به توان رساندن یک عدد توان دار داخل پرانتز چگونه است؟

به توان رساندن یک عدد توان دار - درس در خانه

هرگاه یک عدد توان دار داخل پرانتز باشه و روی پرانتز هم توان داشته باشه، در این حالت طبق قانون به توان رساندن یک عدد توان دار ، باید پایه را نوشته و …


به توان رساندن یک عدد توان دار

هرگاه یک عدد توان دار داخل پرانتز باشه و روی پرانتز هم توان داشته باشه، در این حالت طبق قانون به توان رساندن یک عدد توان دار ، باید پایه را نوشته و توان ها را در هم ضرب کنیم.

به توان رساندن یک عدد توان دار - مثال 1 و فرمول

اگر چندتا عدد توان دار داخل پرانتز باشه و بالای پرانتز، توان داشته باشه، اون وقت توان بیرون پرانتز در همه توان های داخلی ضرب میشه. به شرط اینکه بین اعداد توان دار داخل پرانتز، فقط ضرب یا تقسیم (خط کسری) باشه.

به توان رساندن یک عدد توان دار - مثال 2

هر گونه علامت جمع یا منها کار رو خراب میکنه و دیگه نمیشه از نکته به توان رساندن یک عدد توان دار استفاده کرد.

به توان رساندن یک عدد توان دار - مثال 3

یکی از کاربردهای به توان رساندن یک عدد توان دار ،  زمانی است که می خواهیم پایه یک عدد توان دار را به شمارنده های اول تجزیه کنیم.

ابتدا پایه عدد توان دار را به روش درختی یا هر روشی که بلدیم تجزیه کرده و به صوت حاصلضرب شمارنده های اول توان دار می نویسیم.

سپس دورش پرانتز گذاشته و توان اصلی عدد را بالای پرانتز قرار می دهیم. در این صورت می توانیم از قانون به توان رساندن یک عدد توان دار استفاده کنیم.

به توان رساندن یک عدد توان دار - مثال 4


ممکن است آموزش های زیر به درد شما بخورند!


ضرب دو عدد توان دار وقتی پایه ها مساوی نیستند

این مدل سوال توی ریاضی هشتم خیلی مطرح میشه که به کمک به توان رساندن یک عدد توان دار انجام میشه. با یک مثال این درس رو آموزش میدیم.

مثال : حاصل عبارت زیر را به صورت یک عدد توان دار بنویسید.

به توان رساندن یک عدد توان دار - مثال 5

پاسخ : پایه ها و توان ها هیچ کدام مثل هم نیستند، چون پایه اعداد قابل تجزیه شدن هستند پس آن ها را تجزیه کرده و به صورت توان دار می نویسیم.

به توان رساندن یک عدد توان دار - پاسخ مثال 5

حالا به جای ۱۲ و ۵۴ عبارت های تجزیه شده آن ها را داخل پرانتز نوشته و از قانون به توان رساندن یک عدد توان دار، حاصل عبارت را بدست می آوریم.

به توان رساندن یک عدد توان دار - پاسخ مثال 5

امیدوارم که مطالب این درس براتون مفید باشه. در صورتی که سوالی دارید می توانید از بخش فرستادن دیدگاه آن را با ما در میان گذاشته و جواب سوال خود را در کمترین زمان ممکن (حداکثر 24 ساعت) مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

51 دیدگاه در “به توان رساندن یک عدد توان دار داخل پرانتز چگونه است؟”